Sprzyja prawidłowej pracy serca

Olej z głogu, oliwy i czosnku w kapsułkach

MARNYS® Tensiomar to suplement diety w postaci kapsułek żelowych zawierających oleje z głogu, oliwek i czosnku. To naturalny wybór, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia.

MARNYS® Tensiomar jest szczególnie polecany osobom dorosłym, które pragną:

  • Utrzymać prawidłową pracę serca oraz krążenie krwi,
  • Utrzymuj prawidłowy poziom cholesterolu we krwi.

Starannie dobrane składniki Tensiomaru sprzyjają prawidłowemu funkcjonowaniu układu krążenia:

  • Głóg (Crataegus oxyacantha) to ciernisty krzew lub małe drzewo, które zwykle ma jasnozielone liście, białe kwiaty i jaskrawoczerwone jagody oraz długą historię stosowania w tradycyjnym chińskim i europejskim ziołolecznictwie. Proantocyjanidyny i flawonoidy są głównymi bioaktywnymi składnikami głogu. jego właściwości przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu sercowo-naczyniowego według EFSA ON HOLD (3329, 2789, 3747) i EMA,
  • Czosnek jest używany od ponad 6000 lat przez cywilizacje indyjską i chińską, a jego głównym składnikiem aktywnym jest alicyna (o gwarantowanej minimalnej zawartości 1200 ppm w produkcie Tensiomar). Czosnek przyczynia się zarówno do prawidłowego krążenia krwi, jak i do prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (EFSA ON HOLD 1991,1992,2208; EMA),
  • Oliwa z oliwek jest charakterystyczna dla tradycyjnej diety śródziemnomorskiej i zapewnia wysokie spożycie jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, jak również niższe spożye niezdrowych nasyconych kwasów tłuszczowych. Dieta śródziemnomorska została uznana za wzorzec żywieniowy zdrowy dla serca, co zostało wykazane w kilku badaniach naukowych.

 

 

                                  CARDIOVASCULAR SYSTEM                                                          BLOOD CIRCULATION

                  Układ sercowo-naczyniowy                                        Krązenie krwi

Macerat olejowy z głogu (Crataegus spp.), macerat olejowy z liścia oliwnego (Olea europaea), macerat olejowy z czosnku (Allium sativum), otoczka kapsułki: żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, woda.

SKŁADNIKI W 1 KAPSUŁCE:

 

Macerat olejowy z głogu 

200 mg

Macerat olejowy z liścia oliwnego

200 mg

Macerat olejowy z czosnku

100 mg

Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia: 4 kapsułki przed śniadaniem lub 2 kapsułki przed śniadaniem i 2 kapsułki przed obiadem.

60 kapsułek
  • Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. 
  • Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
  • Przechowywać w temperaturze poniżej 30°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Wysokie ciśnienie krwi definiuje się jako utrzymujące się podwyższone wartości ciśnienia skurczowego 140 mmHg i/lub rozkurczowego 90 mmHg. Skurczowe ciśnienie krwi jest szczególnie ważne dla weryfikacji diagnozy wysokiego ciśnienia krwi. Może to wpływać na wiele funkcji narządów w ludzkim ciele: serca, nerek, mózgu itp., a także zmieniać między innymi równowagę metabolizmu lipidów i glukozy, krążenie krwi, powodować stany zapalne lub inicjować procesy oksydacyjne.

Według dr. Marka Houstona, dyrektora Instytutu Nadciśnienia i Wydziału Żywienia Człowieka w Nashville (Tennessee, USA), połączenie składników odżywczych obecnych w żywności, zwłaszcza owocach i warzywach, a także stosowanie określonego suplementu diety, nutraceutyków lub odżywek, znacznie obniża wartości ciśnienia krwi.

 

Źródła

1. Houston, M. C. Treatment of hypertension with nutraceuticals, vitamins, antioxidants and minerals. Expert Rev. Cardiovasc. Ther. (2007). 

2. Mancia, G. et al. 2013 ESH/ESC Guidelines for the management of arterial hypertension: the Task Force for the management of arterial hypertension of the European Society of Hypertension (ESH) and of the European Society of Cardiology (ESC). J Hypertens. 2013.

3. Pallardo Fernández, I. El espino blanco, en el corazón de la salud. Medicina e Investigación 2016.

4. Psaltopoulou, T. et al. Olive oil, the Mediterranean diet, and arterial blood pressure: the Greek European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) study. Am J Clin Nutr 2004.

5. Santhosha, S.G. et al. Bioactive components of garlic and their physiological role in health maintenance: A review. Food Bioscience 3 (2013).

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Tensiomar”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *