Naturalna ochrona
Płynna formuła witaminy E. Odpowiednia dla wegan.
MARNYS® witamina E w płynie o certyfikowanej wysokiej jakości, która umożliwia również szybkie uwalnianie składnika aktywnego i jego przyswajanie przez organizm. Witamina E sprzyja ochronie przed oksydacyjnymi wolnymi rodnikami.
Nośnikiem preparatu w MARNYS® Witamina E w płynie jest oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, której głównym składnikiem jest kwas oleinowy, zapewniający mniejszą podatność na utlenianie, co zapewnia wysoką stabilność i sprzyja jej wchłanianiu.
Witamina E przyczynia się do ochrony komórek przed uszkodzeniami oksydacyjnymi (EFSA). Uszkodzenie oksydacyjne błon komórkowych destabilizuje warstwę fosfolipidową otaczającą komórkę, powodując zmiany wpływające na dobrostan komórkowy i tkanki zawierające te komórki.
Witamina E w płynie MARNYS® jest szczególnie polecana osobom, które chcą chronić swoje komórki przed uszkodzeniami oksydacyjnymi, co może przyczynić się do poprawy ogólnego samopoczucia organizmu.
MARNYS® Witamin E w płynie jest łatwa w dozowaniu i przyjmowaniu dzięki swojej płynnej postaci, dzięki czemu jest bardzo wygodna dla dzieci, osób starszych lub osób z trudnościami w połykaniu.
Witamina E, nośnik: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
SKŁADNIKI W 100 ML |
| % RWS |
Witamina E (D-alfa-tokoferol) | 2 400 mg |
|
|
|
|
SKŁADNIKI W DAWCE 0,5 ML |
|
|
Witamina E (D-alfa-tokoferol) | 12 mg | 100 |
RWS – Referencyjne Wartości Spożycia
Zalecana porcja produktu do spożycia w ciągu dnia: 0,5 ml najlepiej rano.
- Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety.
- Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Przechowywać w temperaturze poniżej 30°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Co to jest witamina E i jakie formy przyjmuje?
Termin witamina E jest używany jako ogólne określenie grupy ośmiu związków rozpuszczalnych w tłuszczach wytwarzanych wyłącznie przez rośliny.
Związki te dzielą się na dwie klasy, tokoferole i tokotrienole, które wykazują biologiczną aktywność przeciwutleniającą witaminy E. Witaminy w obu klasach oznaczono greckimi literami α, β i ɣ. Najbardziej aktywnym biologicznie przeciwutleniaczem jest d-α-tokoferol. Wszystkie rośliny wydają się zawierać α-tokoferol w swoich liściach i innych zielonych częściach, podczas gdy ɣ-tokoferol jest ogólnie obecny w niższych stężeniach.
Witamina E została wyizolowana z kiełków pszenicy w 1936 roku przez grupę badawczą kierowaną przez dr Evansa, który nazwał ją α-tokoferolem. Nazwa tokoferol pochodzi od greckiego „tokos”, co oznacza narodziny i „phérein”, co oznacza nosić, oraz „ol”, co oznacza, że był to alkohol.
Naturalne źródła witaminy E pochodzą głównie z warzyw: ziaren zbóż i orzechów, fasoli oraz nasion, które również są bogate w kwasy tłuszczowe. Oleje roślinne wyekstrahowane z tych źródeł roślinnych są najbogatszym źródłem witaminy E w diecie. Produkty zbożowe, ryby, mięso, jaja, nabiał i zielone warzywa liściaste również dostarczają znaczne jej ilości.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.